Team Janssen de Jong - DutchSail terug in Europa.

 
 

De VO65 Janssen de Jong keerde afgelopen week terug in Europa. Onder leiding van schipper Jelmer van Beek staken Laura van Veen, Rutger Vos, Jorden van Rooijen en een vijftal gasten de Atlantische Oceaan over van Sint-Maarten naar Marbella, Spanje.

Van Beek’s eerste Transatlantic als schipper

Voor de 27-jarige Jelmer van Beek was deze overtocht alweer zijn vierde Transatlantic aan boord van de VO65 en zijn eerste als schipper. Van Beek: “Het was een gave en snelle overtocht. Als schipper ben ik heel blij dat we de bemanning en boot veilig naar Europa hebben gebracht. Het was een uitdagende tocht, zo hebben we bijvoorbeeld zes dagen voor de wind over stuurboord gezeild. Dat klinkt misschien relaxed, maar het waren met gemiddeld windkracht zes zware condities. Tegelijkertijd was het daardoor voor ons als zeilers opnieuw een super kans om te trainen.”

Van Beek vervolgt: “Wij: Rutger, Laura, Jorden en ik, zijn in voorbereiding op de The Ocean Race, en je krijgt niet vaak de mogelijkheid om zo lang in dergelijke omstandigheden intensief te kunnen trainen. Ook een groot compliment voor de rest van de bemanning, zonder hun had dit allemaal niet gekund.

Laura van Veen wint de Noordzeeclub flipperkast trofee

Voor Van Veen wachtte bij aankomst in Europa een verrassing. Het bestuur van de Noordzeeclub had haar namelijk uitgeroepen tot winnaar van de flipperkast trofee, de aanmoedigingsprijs voor jong talent.

Als talentvol zeilster stapte Laura van Veen van de Laser Radiaal naar de grote boten en herontdekte zij haar passie voor de zeilsport. Sindsdien werd zij mede door de extra coaching vanuit Bouwe Bekking en Gerd-Jan Poortman een graag geziene versterking op menig bekend racejacht. Laura is iemand die zich blijft ontwikkelen en pakt iedere kans die langskomt.

Van Veen: “Ik voel me vereerd dat ik uitverkoren ben om deze trofee te mogen ontvangen. Het was erg bijzonder om dit bericht te ontvangen toen we na de Transatlantic aan wal kwamen. Een behoorlijke verrassing en het is natuurlijk altijd leuk om zo in het zonnetje gezet te worden. De afgelopen dagen heb ik al veel felicitaties mogen ontvangen en dat geeft een hoop positieve energie. Energie die ik weer meeneem op weg naar nieuwe zeiluitdagingen!”

Laura van Veen - foto: Brend Schuil

 
TORE21, TOR22Bart Salemans