Debuut in ClubSwan 36 fantastische ervaring voor jong Nederlands team.

 

Van 17 t/m 21 april nam Team DutchSail voor het eerste deel aan de Swan Tuscany Challenge in de ClubSwan 36. Het jonge Nederlandse team, bestaande uit mannen en vrouwen, onder leiding van team captain Valentijn Zoomers kijkt terug op een geslaagd debuut. Een debuut wat mogelijk gemaakt is doordat ClubSwan een ClubSwan 36 ter beschikking stelden en DutchSail het team ondersteunde met kennis en de inzet van hun netwerk.

Teamcaptain Valentijn Zoomers: “Als team kijken we heel positief terug op ons eerste event in de ClubSwan 36. Mede doordat we vooraf aan het event vier dagen hebben kunnen trainen en tips hebben gehad van andere in Scarlino aanwezige Nederlandse zeilers als Dirk de Ridder en Jelle Janzen.”

“Vooraf hadden we met verschillende ervaren Nederlandse Swan zeilers gesproken, waaronder Peter van Niekerk, en de algemene boodschap was toch wel. Als nieuw team mogen jullie straks heel blij zijn als je één wedstrijd niet als laatste eindigt. Dat is zeker gelukt. We hebben er een aantal keren in de wedstrijd heel mooi bijgelegen. Uiteindelijk zijn we één wedstrijd als zesde en twee keer als achtste van de negen boten gefinisht. Het was voor ons als nieuw team een hele goede week. Een intensieve week waarin we heel veel hebben geleerd. Zowel als team maar ook als individuele zeilers en dat was ook ons doel dit evenement.

Zoomers vervolgt: “Als je in een wedstrijd om je heen kijkt en je ziet een Robert Scheidt of de schipper van Commanche achter je dan geeft dat wel een heel lekker gevoel. Dat zijn echt hele leuke ervaringen. Het was een intensieve en heel leerzame week waarbij veel dank uitgaat naar DutchSail, ClubSwan Racing en NautorSwan voor het mogelijk maken van deze fantastische ervaring, op naar het volgende evenement.”