De jeugd heeft de toekomst! DutchSail organiseerst foiling introductie

 

DutchSail vindt dat talent de kans moet krijgen zich te presenteren via DutchSail of via haar partners. De doelstelling is het aantrekkelijk maken van de jeugdopleiding voor professioneel zeilen en het helpen ontwikkelen van nieuw talent, op alle mogelijke niveaus in de campagnes van DutchSail. 

Daarom heeft DutchSail de lopende campagne van het Youth America’s Cup team gebruikt om twee jeugd introductiedagen te organiseren om de Nederlandse jeugd kennis te laten maken met het foilen op de 69F van het team. Daarnaast is het voor DutchSail zo mogelijk om de Nederlandse jeugd goed op de radar te houden met het oog op eventuele toekomstige projecten. 

In samenwerking met verschillende watersportverengingen en het Rotterdam Offshore Sailing team (ROST) van Gerd-Jan Poortman, zijn 30 jongeren vanaf 17 jaar geselecteerd die, onder leiding van oud Olympisch zeiler Pieter-Jan Postma, de mogelijkheid hebben gekregen om een dag mee te trainen met het team. Op het programma stond het foilen met de 69F en matchracen op de j70’s van de KNZ&RV. Het matchracen vormt een belangrijk onderdeel van de Youth America’s Cup is dus essentieel voor het trainingsprogramma van het team. Een ideale mogelijkheid voor de jonge zeilers om ook hiermee kennis te maken. 

Matchracen in J70’s en Foilen op de 69F

Met trost kunnen we zeggen dat het een onvergetelijke dag was. Met name het foilen op de 69F maakte een enorme indruk. 

Pieter-Jan Postma was onder de indruk van het niveau van aanwezig zeilers: “Ik ben blij verrast met het talent dat er in Nederland aanwezig is. Met name over de drive en enthousiasme van de deelnemers was ik enorm te spreken. Ik weet zeker dat we in de toekomst nog veel gaan horen van een aantal van deze zeilers!”