Team Dutch Sail klaar voor finale 69F Revolution Cup

Met woensdag alleen nog de finale dag te gaan zitten beide boten van Team DutchSail er goed bij tijdens de 69F Revolution Cup. Deze driedaagse regatta op het Gardameer in Italië is voor het team de eerste en een van de weinige wedstrijden in voorbereiding op de Youth America’s Cup in Nieuw-Zeeland begin volgend jaar.

Waar maandag op de eerste wedstrijddag nog zes wedstrijden werden gevaren, waren dat er dinsdag slechts twee. In de laatste wedstrijd van de dag pakte Team DutchSail Orange op overtuigende wijze de winst.

Coach Pieter-Jan Postma: “Ja de oranje boot zat er heerlijk bij. Helaas heeft de tweede boot, het blauwe team op deze tweede dag niet gevaren. De wind was te zwak voor het race comité om meer dan de gezeilde twee wedstrijden te starten. In totaal zit je op zo’n dag dan meer dan vijf uur op het water voor uiteindelijk één wedstrijdje. Maar alle complimenten voor deze jonge mannen en vrouwen en hoe ze daar mee omgaan. Niemand laat zich gek maken, iedereen doet lekker zijn ding. Er is veel respect en iedereen wil graag leren van elkaar. Dat is zo bijzonder, ik heb veel teams meegemaakt in mijn carrière, maar zo’n open, constructieve en leergierige cultuur heb ik nog niet vaak gezien. ”

Voor deze regatta is het team opgesplitst in twee verschillende boten omdat er maximaal drie zeilers tegelijk aan boord kunnen zitten.

Team DutchSail Orange:
Robin Becker, Lars van Stekelenborg, Eva Asbeek Brusse, Scipio Houtman
Team DutchSail Blue:
Cas van Dongen, Ismene Usman, Emma Siewers, Rutger Vos

Beide boten bij laatste 12
Postma vervolgt: “Van de 16 teams zijn er nu vier afgevallen. Wij zitten met beide boten bij de laatste 12, door sterk teamwerk op de boten, maar ook zeker door kennis en ervaringen te delen tussen onze beide boten in dit evenement. In de eerste race op maandag maakte we bijvoorbeeld nog een foutje door te vroeg te foilen. Daar leren we van en op de tweede dag lopen we het risico dan niet. Met beide boten zitten we nu in de repercharge round en hebben woensdag nog alles in eigen hand. Het belangrijkste is dat we iedere dag en wedstrijd groeien als team en dat gebeurt."

Beide Nederlandse boten, Team DutchSail Orange en Team DutchSail Blue, kunnen in de resterende maximaal zes wedstrijden woensdag de finale nog halen.

Voor meer informatie over de Revolution Cup: https://69fsailing.com/revolution-cup/

Youth America’s Cup
Als titelverdediger van de America's Cup organiseert de RNZYS tijdens de 36eAmerica’s Cup ook de Youth America’s Cup. In de periode februari – maart 2021 zullen maximaal twintig teams in Nieuw-Zeeland de strijd aangaan om de prestigieuze titel. 

Team DutchSail
Team DutchSail is een campagne van belangrijke Nederlandse zeilorganisaties en kennisinstellingen ondersteund door een brede basis van bedrijven onder aanvoering van hoofdsponsor Janssen de Jong Groep. Het team komt namens Nederland uit onder de vleugels van DutchSail, in samenwerking met Sailing Holland, ondersteund door het Watersportverbond en op inschrijving van de KNZ&RV en KRZV De Maas.

TeamDutchSail-day2.jpg
YFGC21Bart Salemans