Team DutchSail klaar voor eerste internationale krachtmeting

De 69F Revolution Cup is voor de zeilers van Team DutchSail de eerste internationale krachtmeting. In de regatta die vrijdag 7 augustus op het Italiaanse Gardameer van start gaat, strijden zestien teams gedurende zes dagen om de winst. Het Nederlandse team, uitkomend voor de KNZ&RV Muiden en KRZV De Maas uit Rotterdam, is in Italië ter voorbereiding op de Youth America’s Cup in Nieuw-Zeeland begin volgend jaar.

Coach Postma onder de indruk
Coach van Team DutchSail, oud-Olympiër Pieter-Jan Postma, is onder de indruk van de getoonde progressie. Postma: “We zijn nu een week hier in Italië, het bruist van de energie. We hebben een team zeilers met verschillende achtergronden, zowel uit het olympische circuit als uit het match-racen en zelfs enkele afkomstig van de grote boten. De kruisbestuiving tussen de verschillende disciplines is echt gaaf om te zien. Het is fantastisch om dit proces te mogen faciliteren en ik ben echt onder de indruk van de manier waarop de mannen en vrouwen het oppakken."

Zeilers Team DutchSail
De volgende zeilers zijn op dit moment geselecteerd voor Team DutchSail:

  • Cas van Dongen

  • Emma Siewers

  • Eva Asbeek Brusse

  • Ismene Usman

  • Lars van Stekelenborg

  • Robin Becker

  • Rutger Vos

  • Scipio Houtman

De komende maanden strijden zij onderling, in een intensief selectietraject, om te bepalen wie er in februari 2021 aan boord zitten. Uiteindelijk bestaat het team in Nieuw-Zeeland uit een selectie van twee mannen en twee vrouwen plus maximaal twee reserve zeilers.

Youth America’s Cup
Als titelverdediger van de America's Cup organiseert de RNZYS tijdens de 36eAmerica’s Cup ook de Youth America’s Cup. In de periode februari – maart 2021 zullen maximaal twintig teams in Nieuw-Zeeland de strijd aangaan om de prestigieuze titel. 

Team DutchSail
Team DutchSail is een campagne van belangrijke Nederlandse zeilorganisaties en kennisinstellingen ondersteund door een brede basis van bedrijven onder aanvoering van hoofdsponsor Janssen de Jong Groep. Het team komt namens Nederland uit onder de vleugels van DutchSail, in samenwerking met Sailing Holland, ondersteund door het Watersportverbond en op inschrijving van de KNZ&RV en KRZV De Maas.

dutchsail-2.jpg
YFGC21Bart Salemans