Team DutchSail – Janssen de Jong pakt leiding in Youth Foiling Gold Cup Grand Final

 

Team DutchSail – Janssen de Jong herpakt zich dinsdag op de tweede van in totaal drie finale dagen en vliegt in alle vier de wedstrijden van de dag naar de overwinning. Hiermee pakt het Nederlandse team voorlopig de leiding in het klassement van de Grand Final. Team DutchSail – Janssen de Jong heeft daarmee alles weer in eigen hand, met woensdag nog drie races op het programma. In deze drie wedstrijden tellen de punten in de tweede race van de dag dubbel en in de laatste wedstrijd maar liefst viervoudig mee voor het algemeen klassement.

Foto: Sailing Energy

Coach Pieter-Jan Postma: “Het team was vandaag weer on top of the game! Dat brengt ons ook weer naar de top van het algemeen klassement. Maar het format is zo opgezet dat het uiteindelijk allemaal aankomt op de laatste dag, de woensdag. Om het simpel te houden, zijn er nu slechts punten voor twee races verdeeld en zijn er morgen nog voor zeven races punten te verdienen. Dus ja we zijn blij met vandaag, maar de focus moet direct op morgen. Daar valt de beslissing.”

Flight controller Ismene Usman was na afloop happy met het resultaat. Usman: “Het waren opnieuw hele moeilijke omstandigheden met grote drukverschillen en veel golven. Het was een kwestie van ogen buiten de boot en veel met ons gewicht bewegen in de boot. Dat hebben we goed gedaan en daardoor hebben we alle vier de wedstrijden gewonnen. Dus we zijn heel happy!”

Scipio Houtman: “We hebben de boot vandaag weer goed weten te laten vliegen en zijn goed rond de baan gekomen. Lekker voor het gevoel en belangrijk omdat we nu aan de leiding staan in het algemeen klassement. De vooruitzichten voor morgen zijn niet al te best, met onweer en heel veel wind. We hopen dat we naar buiten gaan en een paar highspeed races krijgen. Daar hebben we heel veel zin in. Maar mochten we onverhoopt toch niet varen, dan staan we in ieder geval op pole-position.

Klassement Youth Foiling Gold Cup Grand Final na dag 2

1.     Team DutchSail – Janssen de Jong - 10 punten

2.     Okalys Youth Project – 9 punten

3.     Team Argentina – 7 punten

4.     Team France – 7 punten

5.     Young Azzurra – 7 punten

6.     Equal Sailing – 2 punten

Foto: Sailing Energy

 
YFGC21Bart Salemans