Young Potentials gebruiken V065 Janssen de Jong in voorbereiding op The Ocean Race

 
 

Wie het weekend aan de Haagse kust was kon aan de horizon de contouren van de VO65 Janssen de Jong ontwaren. Aan boord een jonge groep Nederlandse zeilers die zich voorbereidt op The Ocean Race. Sailing Holland en DutchSail hebben de gezamenlijke ambitie om in 2022-2023 met de VO65 aan de start van The Ocean Race te verschijnen, mede dankzij de Janssen de Jong groep kunnen de young potentials zich daar nu op deze manier op voorbereiden.

Jelmer van Beek - co-schipper: “Het was super om weer te kunnen trainen met dit team vanuit thuishaven Scheveningen. Vrijdag en maandag hebben we getraind op een baantje voor de kust en echt gefocust op de boothandeling. Van zaterdag op zondag zijn we de nacht op zee gebleven. We hebben een mooi rondje windmolenparken gevaren.”

21_034507_JaJo_VO65.jpg

”Het grootste gedeelte van dit team bestond uit de zeilers die ook aan boord waren tijdens de Round Europe Race, aangevuld met enkele Nederlandse talenten.”

”De komende drie weken zullen we voornamelijk met sponsoren en relaties zeilen. Er zijn trouwens nog enkele plekken beschikbaar voor aanstaande zondag. Daarna staat nog een nieuw en wat langer trainingsblok ingepland.”

Crewlist

  1. Jelmer van Beek

  2. Rutger Vos

  3. Laura van Veen

  4. Lars van Stekelenborg

  5. Robin Jacobs

  6. Max Deckers

  7. Jorden van Rooijen

  8. Jochem Schoorl

  9. Hans van Dam

  10. Stan Schouten

  11. Mark Roth

cde751c8-a9d9-44b3-b3d2-073964aa02f7 2.jpg

Uit koers

Van Beek: "Zaterdagmiddag 21 augustus na een paar uur zeilen kwamen we in een windstilte terecht. Al snel kwamen er enkele deelnemers aan een andere wedstrijd aan boord om bij ons te pauzeren. Na het checken van de wedstrijdnummers bleken ze daadwerkelijk in competitie en letterlijk uit koers te zijn geraakt.”

“Als zeilers weten we hoe het voelt om uit koers te zijn en op rantsoen te zijn. Daarom hebben we ze aan laten sterken met zoet water en een beetje van ons brood gegeven. Toen de wind kwam vlogen ze gelukkig ook weer uit. Hopelijk hebben ze hun thuishaven gehaald. We hebben nog geen uitslagen mogen ontvangen, maar mocht de coach van NL1180808 dit lezen dan horen we graag of die goed de finish heeft gehaald.''

 
 
TOR22Bart Salemans