Team DutchSail - Janssen de Jong ijzersterk van start in finale YFGC - ACT 2

 

Team DutchSail - Janssen de Jong kende dinsdag in het Italiaanse Limone een ijzersterke start in de finale van Act 2 van de Youth Foiling Gold Cup. Op de eerste van de drie finale dagen zetten het Nederlandse team met Cas van Dongen, Scipio Houtman en Ismene Usman de lijn van de kwalificaties door. In alle zes de races kwam het team als eerste over de finish.

NED_MRS_03.jpg

De wedstrijden dinsdag werden afgewerkt in lichtweersomstandigheden met zo’n 6 - 8 knopen wind. Door het revolutionaire design, met foils onder de Persico 69F, haalden de zes deelnemende teams toch snelheden tot zo’n 22 knopen. Het snelheidsrecord van de dag, goed voor een extra punt in het algemeen klassement, was voor Team DutchSail - Janssen de Jong met 23,43 knopen bij een TWS van 10 knopen.

De rest van de vloot had duidelijk meer moeite met de omstandigheden. Team France en het Italiaanse Young Azzurra, die in de kwalificaties op de tweede en derde plaats eindigde, scoorde beide een laatste plaats in een van de zes races.

Klassement na finale dag 1
46,0 DutchSail- Janssen de Jong
31.5 Young Azzurra
23,0 Fraglia Vela Riva
18.5 Team France
16.5 Amor
14,0 Okalys Youth Project

Coach Pieter-Jan Postma en reserve zeilster Merle Louwinger blikken in onderstaande video terug op de eerste dag van de Finals.

 
YFGC21Bart Salemans