Team Janssen de Jong zet nieuw Curaçao Round Island Record neer: 7 uur en 12 minuten

 

Maandag 21 februari heeft de VO65 Janssen de Jong met 7 uur en 12 minuten een nieuw record neergezet rond Curaçao. Vanuit de Seru Boca Marina verpulverde het gelegenheidsteam het oude record van twaalf uur op naam van Hans van der Gulik met een J24. Voor de Janssen de Jong betekende dit het voorlopig einde van een drie maanden durend verblijf op het Caribisch eiland. Inmiddels is de Janssen de Jong op weg naar Sint-Maarten om daar eind volgende week deel te nemen aan de Sint-Maarten Heineken Regatta.

Van Beek: leuke uitdaging
Schipper Jelmer van Beek toonde zich na afloop opgetogen met het nieuwe record. Van Beek: “Het was een leuke uitdaging voor ons als young professionals om samen met een achttal gasten van Janssen de Jong Curaçao & Bonaire zo snel mogelijk rond het eiland te varen. De omstandigheden maakten het nog behoorlijk uitdagend maar mede door de lokale kennis van onze eigen Jorden van Rooijen zijn we snel en veilig om het eiland heen gekomen. Ik ben benieuwd of en welk team ons record in de toekomst gaat verbeteren.”

Tekst gaat verder onder de foto

De record brekende crew met rechtsvoor Jorden van Rooijen.

Van Rooijen als kind van het eiland trots
Jorden van Rooijen, geboren en getogen op Curaçao en voordekker aan boord van Team Janssen de Jong, was extra trots bij terugkomst aan de wal. Van Rooijen: “Ik ben super trots en hoop dat het record om het eiland ook echt een dingetje gaat worden vanaf nu. Het is mooi dat wij nu het record te pakken hebben. Dat we dat samen met het lokale team van Janssen de Jong hebben kunnen doen maakt het extra leuk. Zeker na alle hulp die we van hen de afgelopen maanden hebben gehad.”

Van Rooijen vervolgt: “Als zeilteam zijn we volop in voorbereiding op The Ocean Race die in januari 2023 van start gaat. Daarom zijn we nu ook hier in het Caribisch gebied om zoveel mogelijk uren te maken. Voor mij is het extra lekker om hier te zijn. Curaçao was voor mij echt thuiskomen, ondanks dat ik nu in Nederland woon en studeer, en daarnaast over de hele wereld zeil.”

Team samenstelling record

·       Jelmer van Beek – schipper

·       Arianne van de Loosdrecht - crew

·       Jorden van Rooijen - crew

·       Laura van Veen - crew

·       Rutger Vos – crew

·       Kurt Verbist

·       Pierre Montesant

·       Joao de Freitas

·       Simon Jaeqx

·       Lance Leenheer

·       Jan Bongaertz

·       Marcel Gordinou de Gouberville

·       Michael van Drunen - fotograaf

 
TOR22, TORE21Bart Salemans