Team DutchSail - Janssen de Jong strijdt om plek in finals YFGC - ACT 2

 

Bij de 69F Youth Foiling Gold Cup in het Sloveense Portoroze is Team DutchSail – Janssen de Jong erin geslaagd de eerste ronde van de knock out door te komen. Het jonge en volledig vrouwelijke team met Merle Louwinger, Svea Karsenbarg, Femke van den Berg en Julia van der Vaart moet vrijdag strijden om een plek in de final series. De final series worden zaterdag en zondag gevaren.

Gevochten als leeuwinnen
Coach Cas van Dongen: “De meiden hebben vandaag echt gevochten als leeuwinnen voor een plek in de volgende ronde van de knock out. De eerste ronde zijn ze door. We zijn nu halverwege ronde twee, door een te vroege start in de eerste wedstrijd van ronde 2 kregen ze 3 penalty punten en staan eigenlijk nu met 1-0 achter. Maar met nog een wedstrijd in ronde 2 te gaan hebben ze het nog in eigen hand. Ze zullen morgen alles moeten geven om zich te kwalificeren voor de finals.”


Morgen full racing mode

Femke van den Berg: “Voor morgen is het full racing mode on. Focussen op de boothandeling en scherp zijn op de keuzes die we op het water maken. We gaan er vol voor.”

 Uitslagen en klassement:
69F Website

 
YFGC22Bart Salemans