Team DutchSail – Janssen de Jong komt net te kort voor Finale Youth Foiling Gold Cup Portoroze

 

De zeilsters van Team DutchSail – Janssen de Jong zijn er vrijdag niet in geslaagd om zich te plaatsen voor het finaleweekend van de Youth Foiling Gold Cup in het Sloveense Portoroze. Merle Louwinger, Svea Karsenbarg, Julia van der Vaart en Femke van den Berg kwamen in de knock out series uiteindelijk net te kort. Desalniettemin kijkt het jonge team met een goed gevoel terug op hun eerste ervaringen in de 69F.

Ondanks een derde plaats in de race op vrijdag kwam het Nederlandse team in de knock out series net te kort in het klassement. Zeilster Merle Louwinger was na afloop dan ook vooral trots op het team. “Vandaag hebben we een goede race neergezet in moeilijke condities. De condities waren, met slechts 6 tot 8 knopen wind, op het randje . Iedereen ging er volledig voor. Het is jammer dat we door onze OCS (te vroege start red.) van gisteren uiteindelijk nu net te kort komen. We hadden net niet genoeg punten om door te gaan. Toch ben ik super trots op het team!”

Louwinger vervolgt: “Voor ons was de boot nog redelijk nieuw, we hebben echt alleen deze week gehad om in de 69F te varen. Waar de rest van het veld niet meer nieuw is in de boot en al meer uren heeft gevaren. Daar is waar we nu net iets te kort komen denk ik. Maar al met al hebben we wel echt laten zien dat wij er ook tussen horen.”

Svea Karsenbarg vult Louwinger aan: “We zijn vooral heel blij met de stappen die we hier hebben kunnen maken. Het was leerzaam en we kijken er naar uit om dit straks een vervolg te geven eind augustus in Garda.”

Coach Cas van Dongen focust op proces
Van Dongen was na afloop vooral blij met de groei die het jonge team heeft doorgemaakt deze week. “Een nieuwe boot leren zeilen en vervolgens direct te racen is natuurlijke enorme uitdaging. De hele periode hier is er heel hard gewerkt! Ondanks dat, dat nu niet de gewenste resultaten oplevert, mogen de meiden trots zijn op de afgelopen 7 dagen. Als coach is het voor mij erg mooi om het proces te zien en te begeleiden. Op zeil-technisch maar zeker ook op persoonlijk vlak heeft iedereen hier stappen gezet. Dat is heel cool. Iedereen is erg gemotiveerd voor de volgende cup!”

Youth Foiling Gold Cup
Torbole, Lake Garda, Italië
8 - 14 Augustus 2022

 
YFGC22Bart Salemans