Team JAJO DutchSail pakt derde plaats tijdens YFGC Act 3

 

Team JAJO DutchSail met Paul Hameeteman, Eliott Savelon, Ismene Usman en Aleksandr Moliakov zeilde afgelopen week naar de derde plaats tijdens de Youth Foiling Gold Cup Act 3. In Barcelona wist het Nederlandse team zondag in de laatste wedstrijd van de dag, om dubbele punten, door een tweede plaats het brons te veroveren.

Team JAJO DutchSail met vlnr : Paul Hameeteman, Ismene Usman, Aleksandr Moliakov en Eliott Savelon.

Ismene Usman: “We hebben als team echt een goede week gehad en veel kunnen leren. Dat leren was ook echt het doel van dit evenement voor ons team. Dat het dan in de laatste twee dagen (de finals red.) een aantal keer allemaal mooi bij elkaar komt geeft vertrouwen. Zeker toen we in de laatste wedstrijd, door als tweede te finishen, het brons pakte.”

 

Team JAJO DutchSail vooraan in de groene boot

Omstandigheden in Barcelona uitdagend
“Het was geen makkelijk event, de omstandigheden hier in Barcelona de afgelopen dagen waren zwaar met veel golven wat het foilen extra uitdagend maakt.” Aldus stuurman Paul Hameeteman. “Maar we houden van een uitdaging en afgelopen week was belangrijk, zeker met het oog op de Youth Foiling Gold Cup Grand Final die hier donderdag begint en waar we aan de start verschijnen.”

Uren in simulator bewijzen hun waarden

Hameeteman vervolgt: “Als eenmanszeiler in de Ilca is het hele communicatie stuk aan boord eigenlijk nog vrij nieuw voor mij. We hebben afgelopen zomer natuurlijk al wat 69F gevaren maar je merkt nu ook heel duidelijk dat het met elkaar, in deze samenstelling, op de AC40 simulator varen effect heeft. Ook daar gaat het over communicatie.”

vlnr. Usman, Savelon, Hameeteman

Leerzaam richting Youth America’s Cup
Voor Aleksandr Moliakov was het zijn eerste event in de 69F: “Voor mij was dit super leerzaam. Het zeilen met deze foilende boten is echt anders dan de klassen waarin ik hiervoor heb gevaren (49er en Ilca). Alles gaat sneller op het water en dat vraagt ook een andere benadering. Voor mij dus een super leerzame en waardevolle ervaring richting de Youth America’s Cup om er hierbij te kunnen zijn.”

Eindklassement YFGC Act 3

1.     Antigua Rum Runners – 52 punten.

2.     Orient Express L’Oréal Racing Team – 49 punten.

3.     Team JAJO DutchSail – 40 punten.

4.     Ocean Vivo – 40 punten.

5.     Enzedder Racing – 39 punten.

6.     Clean Sailors Youth Racing Team – 31 punten.

7.     Danish Youth Foiling Team

Team DutchSail

Alle foto’s: Oscar Torveo / 69F