TEAM JAJO DUTCHSAIL EINDIGT ALS VIJFDE BIJ YFGC GRAND FINAL

 

In het Spaanse Barcelona is Team JAJO DutchSail afgelopen weekend als vijfde geëindigd bij de Grand Final van de Youth Foiling Gold Cup. De seizoen afsluiter in de 69F, werd gekenmerkt door hoge golven en veel wind waardoor de acht deelnemende teams slechts op twee van de vier wedstrijddagen in actie konden komen.


Team JAJO DutchSail, bestaande uit Paul Hameeteman, Ismene Usman, Eliott Savelon en Aleksandr Moliakov stond vrijdag na de eerste en enige wedstrijd van de dag tweede in het klassement. Zaterdag na in totaal nog 7 wedstrijden stond het Nederlandse team vijfde. Stuurman Paul Hameeteman: “Zaterdag waren we iets te gretig, daardoor maakte we een aantal kleine foutjes. Foutjes die in dit sterke veld en met relatief weinig wedstrijden duur bleken te zijn. Daardoor sloten we de dag af als vijfde overal. Doordat we zondag door te veel wind en vooral te hoge golven niet in actie konden komen hadden we geen kans meer om nog te stijgen.”

 

Hameeteman vervolgt: “Al met al kijken we met gemengde gevoelens terug op deze afgelopen week. Het resultaat was duidelijk niet waar we op gehoopt hadden. Maar we hebben heel erg veel geleerd als individuele zeilers en als team. Het smaakt naar meer en heeft ons voldoende punten opgeleverd om weer mee aan de slag te gaan.”

Ismene Usman en Paul Hameeteman

Coach PieterJan Postma: “We zijn vijfde punt. Dat is waar we nu staan. We hebben een goede basis en varen bij de eerste helft maar we willen over een jaar tijdens de Youth America’s Cup meer. We willen leiden en dus zullen we echt moeten schakelen. Dat betekent dat we er de komende tijd stappen boven op moeten zetten en dingen zullen moeten veranderen.”