PieterJan Postma genomineerd voor Coach van het Jaar Trofee

 

De Stichting Zeiltrophy heeft de genomineerden bekend gemaakt die kans maken op de jaarlijkse zeilprijzen. DutchSail coach PieterJan Postma is genomineerd in de categorie: “Coach van het Jaar”. De uitreiking voor 2023 vindt plaats tijdens het Zeiler van het Jaar Gala op 19 december in Het Scheepvaartmuseum te Amsterdam. Bart Lambriex maakt samen met Floris van de Werken kans op de Conny van Rietschoten Trofee, de prijs voor Zeiler van het Jaar.

Coaches De Haas, Peacock en Postma genomineerd
De Coach van het Jaar Trofee gaat naar een coach die zijn of haar sporter(s) tot bijzondere prestaties wist te begeleiden. De genomineerden dit jaar zijn:

  • Marc de Haas
    De Haas coach al jaren succesvolle jonge zeiltalenten naar de top. Hij is onder andere coach van Hidde Schraffordt (3e WK ILCA 6 Youth) en Roos Wind (3e WK ILCA 6 Youth, 2e EK ILCA 6 Youth)

  • Rick Peacock
    Drie keer op rij wist Peacock de 49er zeilers van TeamAllianz naar de overwinning te leiden. Bescheiden en gedreven zijn twee woorden die zijn coachingsstijl kenmerken.

  • Pieter Jan Postma
    Heeft met DutchSail / Team JAJO DutchSail het 69F zeilen op de Nederlandse kaart gezet. En coacht het Youth en Women’s America’s Cup team. Hij heeft een nooit aflatende energie en ‘drive’ om jeugd naar de top te begeleiden.

Vlnr: Marc de Haas - Rick Peacock - Pieter Jan Postma

Postma vereerd maar kijkt vooral vooruit
PieterJan Postma gaf vanuit Barcelona, waar hij momenteel met Team JAJO DutchSail bezig is aan de Youth Foiling Gold Cup Grand Final in de 69F de volgende reactie.

Postma: “Het is een eer om genomineerd te worden voor deze fantastische prijs binnen de Nederlandse zeilsport. De groei van mensen, het ontwikkelen van teams en het echt in verbinding samenwerken op dagelijkse basis in deze fascinerende tijd is een droom om te doen. Daarnaast zijn we nu vooral heel druk bezig met de voorbereidingen op onze deelname met Team DutchSail aan de Youth America’s Cup en de Puig Women’s America’s Cup volgend jaar oktober in Barcelona. Daar ligt de focus op, ik wil dat nu goed neerzetten als Nederland, als één geheel. Als het best mogelijke voorbereide team, in verbinding vanuit DutchSail met het bedrijfsleven, met de verenigingen de KNZ&RV en KRZV ‘De Maas’, met het Watersportverbond en met de sporters en coaches van Team Allianz. We zijn echt met vereende krachten bezig om hopelijk iets heel moois neer te zetten. Ik zie deze nominatie dan ook zeker als een erkenning voor iedereen die zich, ook achter de schermen, al jaren inzet voor deze campagnes.”

Coach Pieter Jan Postma - Foto: Martina Orsini / DutchSail

Bart Lambriex met Floris van der Werken genomineerd voor Conny van Rietschoten Trofee
Naast coach PieterJan Postma is ook Bart Lambriex genomineerd. Lambriex, onderdeel van de Youth America’s Cup selectie van Team DutchSail, is samen met zijn zeilpartner in de 49er Floris van der Werken genomineerd voor hun prestaties in het afgelopen jaar. Het Team Allianz duo pakte in de 49er klasse voor de derde achtereenvolgende keer de wereldtitel. Uit het juryrapport: “Een wereldkampioenschapstitel maar liefst twee keer verlengen is een immense prestatie. Daarnaast wonnen ze ook het Olympisch testevent in Marseille en de Allianz Regatta.”

Lambriex en Van Werken - Foto: Sailing Energy / World Sailing

Over het Zeiler van het Jaar Gala
Het Zeiler van het Jaar Gala is een samenwerking van de Stichting Zeiltrophy en het Watersportverbond en wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners Royal Huisman, KR&ZV De Maas en Het Scheepvaartmuseum. Het is een moment in het jaar waarop de zeilwereld bij elkaar komt, de zeilsport wordt gevierd en hoogtepunten van het jaar worden belicht. 

In totaal heeft de Stichting Zeiltrophy dit jaar meer dan 300 aanmeldingen voor kandidaten ontvangen voor de vier trofeeën: De Conny van Rietschoten Trofee, De Flyer Trofee, De Coach van het Jaar Trofee, De Maas Trofee.

Meer info over het Zeiler van het Jaar Gala: https://www.zeilervanhetjaar.nl/