MISSIE BARCELONA – de Team DutchSail podcast nu online

 

In aanloop naar de Unicredit Youth America’s Cup en Puig Women’s America’s Cup lanceert DutchSail in samenwerking met sportzender ALLsportsradio een unieke podcastserie: MISSIE BARCELONA - de Team DutchSail podcast. In MISSIE BARCELONA – de Team DutchSail podcast neemt presentator Robert Denneman de luisteraar in tien afleveringen mee in de missie van het jonge Nederlandse team om in Barcelona, tijdens de America’s Cup, sport historie te schrijven. Aflevering 1 over het ontstaan van deze Nederlandse campagne staat nu precies 200 dagen voordat het eerste startschot in Barcelona klinkt online op de bekende podcast kanalen.

Aflevering 1 – De Team DutchSail campagne

In aflevering 1 schuiven tweevoudig America’s Cup winnaar Simeon Tienpont, Team DutchSail coach PieterJan Postma en Sander van der Borch operationeel directeur van de campagne aan bij ALLsportsradio presentator Robert Denneman. Ze bespreken hoe de droom van een Nederlands team werkelijkheid wordt en wat er allemaal nodig is om een dergelijke campagne op te zetten.

Opnames van aflevering 1 vlnr: PieterJan Postma, Simeon Tienpont, Sander van der Borch en Robert Denneman.

Aflevering 2 – De America’s Cup

Voor aflevering 2 blijft Simeon Tienpont zitten en schuift daarnaast Simon Keijzer aan. Als hoofd media relaties voor de grootste Nederlandse sportevenement, persvoorlichter van Team Allianz en met ervaring op zowel de America’s Cup, The Ocean Race als de Olympische Spelen schetst Keijzer hoe groot de America’s Cup is en hoe bijzonder het is dat ‘we’ daar als Nederland nu voor het eerst aan mee kunnen doen bij de jeugd en de vrouwen.

Opnames van aflevering 2 met vlnr. Simeon Tienpont en Simon Keijzer.

Aflevering 1 is per direct te luisteren via de bekende podcast kanalen: Spotify, SoundCloud en Apple Podcast. Aflevering 2 volgt op vrijdag 8 maart om 10:00 uur. Vanaf vrijdag 5 april volgt er elke eerste vrijdag van de maand om 10:00 uur een nieuwe aflevering van: MISSIE BARCELONA – de Team DutchSail podcast.

Tien aflevering over de Nederlandse campagne en de magie van de Cup
“Met de MISSIE BARCELONA podcast hebben we een prachtig platform waarop we in tien afleveringen de verschillende facetten van deze campagne onder de aandacht kunnen brengen. Met afleveringen over onder andere: data, selectie, communicatie, teamwork maar ook over het geld wat er omgaat in de America’s Cup proberen we de magie van de Cup en het reilen zeilen van deze campagne inzichtelijk te maken voor de sportfan.” Aldus Bart Salemans – Hoofd communicatie van Team DutchSail.

“Verder gaan we vanaf aflevering drie natuurlijk de verschillende atleten die het voor Nederland straks in Barcelona moeten gaan doen voorstellen en schakelen we met Nederlanders die in het verleden bij de America’s Cup betrokken zijn geweest of op dit moment voor één van de America’s Cup teams werken.”

ALLsportsradio
ALLsportsradio is de online sportzender van Nederland waar alle sporten aan bod komen. Daar waar anderen stoppen, gaat ALLsportradio juist verder. Met niet alleen aandacht voor de sportprestatie an sich, maar juist ook voor de achtergronden, processen en drijfveren van de mensen achter de sportprestatie.

“Na de twee succesvolle podcastseries rond de Team IKO schaatsploeg kunnen we de luisteraar nu met MISSIE BARCELONA – de Team DutchSail podcast wederom unieke kijkje achter de schermen bieden bij een toonaangevende sportploeg.”, aldus Lars Schotanus van ALLsportsradio.

Over de UniCredit Youth en Puig Women’s America’s Cup

De UniCredit Youth en Puig Women’s America’s Cup zijn een volwaardig onderdeel van de 37e editie van de America’s Cup. Beide wedstrijden zijn in het leven geroepen om voor zowel een (toekomstige) generatie dames als jeugd een pad te creëren naar deelname aan de America’s Cup.

  • UniCredit Youth America’s Cup: 17 – 26 september 2024

  • Puig Women’s America’s Cup: 5 – 13 oktober 2024

In beide categorieën strijden 12 teams om de titel. Daarvan komen zes teams uit landen met een team in de America’s Cup: Frankrijk, Italië, Nieuw-Zeeland, Zwitserland, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten. De andere teams, waaronder het Nederlandse Team DutchSail doen mee op uitnodiging en komen uit: Spanje, Canada, Duitsland, Zweden en Australië.

De Youth America’s Cup zal voor de derde keer plaatsvinden, na eerdere edities in 2013 en 2018. De Women’s America’s Cup staat voor het eerst op het programma. Beide evenementen worden gevaren in AC40’s.