JAJO NAAMGEVEND PARTNER VAN JAJO TEAM DUTCHSAIL

 

 

in de UniCredit Youth America’s Cup
en Puig Women’s America’s Cup

Bouwgroep JAJO heeft zich per heden als naamgevend partner verbonden aan JAJO Team DutchSail. Het Nederlandse team zal in september en oktober deelnemen aan de UniCredit Youth en Puig Women’s America’s Cup tijdens de prestigieuze Louis Vuitton 37th America’s Cup in Barcelona.

DutchSail blij met opwaarding van partnership

Sander van der Borch - operationeel directeur DutchSail: “Als DutchSail hebben we met JAJO inmiddels een lange en duurzame relatie. In 2020 stonden ze aan het begin van onze eerste Youth America’s Cup campagne die uiteindelijk door Covid niet doorging. Toen hebben we met elkaar doorgeschakeld en maar liefst twee jaar op rij (2021 – 2022 red.) mee kunnen doen aan de Youth Foiling Gold Cup in de 69F en deze ook beide keren weten te winnen. Daarnaast heeft JAJO ook het fundament van de huidige zeilcampagne gelegd. Door al vroeg in de campagne in te stappen, konden we als een van de eerste een AC40 simulator bestellen. Ontzettend belangrijk voor het leerproces en de ontwikkeling van de atleten. Dat we het bestaande partnership nu hebben opengebroken en opgewaardeerd, is voor ons zeer waardevol. Het toont aan dat we als campagne interessant zijn voor onze partners. We zien deze opwaardering dan ook echt als een compliment voor de twaalf atleten maar zeker ook naar de rest van de organisatie. Tegelijkertijd geeft het ons ook extra ruimte om nog wat meer te doen in deze campagne. Belangrijk want de wedstrijden in Barcelona zullen dit najaar op details beslist worden.”

JAJO trots op ondersteuning Nederlandse zeilen
Voor JAJO is het naamgevend partnership van JAJO Team DutchSail in de UniCredit Youth en Puig Women’s America’s Cup het derde grote zeilproject na de eerdergenoemde Youth America’s Cup Campagne in 2020 en de deelname met Team JAJO in The Ocean Race VO65 Sprint Cup afgelopen jaar.

Ivo van der Mark – CEO JAJO: “We zijn trots dat we het Nederlandse zeilen weer ondersteunen waardoor zowel een jeugdteam als een damesteam met talentvolle zeilers de kans krijgt om op het hoogste niveau mee te racen. Daarnaast zijn wij groot voorstander van data-gedreven werken en in dit geval zeilen. De simulator geeft waardevolle inzichten en is een innovatieve manier van zeilen. Het feit dat je op ‘het droge’ eerst de basisvaardigheden leert, voordat het team daadwerkelijk gaat zeilen, vind ik erg intrigerend. Het geeft weer hoe innovatief deze tak van sport is en de enorme snelheden die hiermee bereikt gaan worden. ”

Ivo van der Mark - JAJO CEO vooraan in de AC40 simulator.

Over de UniCredit Youth en Puig Women’s America’s Cup

De UniCredit Youth en Puig Women’s America’s Cup zijn een volwaardig onderdeel van de 37e editie van de America’s Cup. Beide wedstrijden zijn in het leven geroepen om voor zowel een (toekomstige) generatie dames als mannen een pad te creëren naar deelname aan de America’s Cup.


In beide categorieën strijden 12 teams om de overwinning. Daarvan komen zes teams uit landen met een team in de America’s Cup: Frankrijk, Italië, Nieuw-Zeeland, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. De andere teams waaronder het Nederlandse JAJO Team DutchSail doen mee op uitnodiging en komen uit: Spanje, Canada, Duitsland, Zweden en Australië.

 

De Youth America’s Cup zal voor de derde keer plaatsvinden, na eerdere edities in 2013 en 2018. De Women’s America’s Cup staat voor het eerst op het programma. Beide evenementen worden gevaren in de spectaculaire foilende AC40’s.

 

Over DutchSail
Om als Nederland internationaal ook buiten het olympisch zeilen met de top mee te kunnen doen bestaat DutchSail sinds 2019. DutchSail beoogt als non-profit stichting Nederlandse deelname aan (semi)professionele zeilcampagnes mogelijk te maken onder de vlag van de KNZ&RV en KR&ZV ‘de Maas’. Last but not least is DutchSail een verbindende factor voor stakeholders als zeilers, sponsors, kennisinstellingen en overheden. Met als doel watersport op topniveau samen te brengen met innovatie en duurzaamheid.