Team DutchSail – Janssen de Jong direct naar finale Act 3 Youth Foiling Gold Cup

 

Team DutchSail – Janssen de Jong wint de kwalificatie voor Act 3 van de Youth Foiling Gold Cup en plaatst zich daarmee als enige direct voor de finales van Act 3. De overige acht deelnemende teams moeten de komende dagen in een knock-out systeem nog bepalen welke vijf andere teams zich plaatsen. De driedaagse finale wordt gezeild van 29 t/m 31 oktober. Direct aansluitend zeilt het Nederlandse team de Youth Foiling Gold Cup Grand Final van 1 t/m 3 november, voor het team het hoofddoel van dit seizoen.

Foto: Sailing Energy / 69F

Cas van Dongen, stuurman van Team DutchSail – Janssen de Jong: “Het was een geweldige kwalificatieweek hier in Cagliari. Vandaag hadden we een van de moeilijkste dagen. De wind was behoorlijk onstabiel, we moesten onze ogen dus goed buiten de boot houden. Als team hebben we de hele week consistente resultaten weten neer te zetten met alleen maar eentjes en tweetjes.

“Omdat we de kwalificatieserie hebben gewonnen, varen we de komende dagen niet. Terwijl de andere teams de komende dagen de knock-out series zullen zeilen. De een ziet dat als een voordeel, de ander als een nadeel. Een ding weet ik zeker, dat de concurrentie de komende dagen zal gebruiken om nog beter te worden. Het niveau stijgt nog steeds elke dag, elke race. Dus ze zullen beter worden. Het is aan ons om ervoor te zorgen dat wij er straks staan.”


Foto: Sailing Energy / 69F

Scipio Houtman, zeiltrimmer van Team DutchSail – Janssen de Jong, vult Van Dongen aan. Houtman: “In dit geval is het wel echt een voordeel. We varen straks zes dagen finales, eerst drie dagen Act 3 finales en direct daarna de driedaagse Grand Final. De komende dagen kunnen wij gebruiken om op te laden, zaken door te spreken en te zorgen dat we fit aan die zesdaagse beginnen. Zodat we straks tijdens de Grand Final het verschil kunnen gaan maken.”

RANKING AFTER QUALIFICATIONS

  1. DutchSail - Janssen de Jong   89,5

  2. Young Azzurra 71,5

  3. Team France  63,5

  4. Team Argentina 59,5

  5. Okalys Youth Project 48,0

  6. Equal Sailing 44,5

  7. Katana Sailing Team 36,5

  8. Youth Europ Sails 32,0

  9. ETA Sailing Team 27,5      

 
 
YFGC21Bart Salemans